4 relatie cliches die gewoon fout zijn

4 relatie clichés die gewoon fout zijn

Soms houden vrouwen zich vast aan relatie clichés die eigenlijk gewoon helemaal fout zijn. Wij zijn hier om je voor deze fouten te behoeden. We halen je graag uit de zelf-saboterende relaties die er nu voor zorgen dat je na elke break up weer met een grote bak Ben&Jerry's op de bank zit. Dat willen we niet, en we willen natuurlijk dat jij ook een leuke relatie hebt waar je helemaal jezelf kunt zijn.

1 | Woorden zijn belangrijker dan daden

Nee, daden zijn namelijk belangrijker. Stel je wederhelft maakt geen tijd voor je vrij, maar intussen zit hij wel hele avonden op zijn playstation te gamen. Hij kan dan wel zeggen dat hij het zo ontzettend druk heeft, maar eigenlijk zeggen zijn daden dat hij de playstation belangrijker vindt dan jou. Kortom: daden zijn belangrijker.

2 | Opposites attract

Niet helemaal waar. Als introvert kun je zeker een relatie hebben met een extrovert, maar qua levensopvattingen zal er een bepaalde overeenkomst moeten zijn om de relatie te laten slagen. Oftewel: kleine tegenstellingen maken het spannend en leuk, maar grote tegenstellingen maken een relatie op de lange termijn lastig. Zoek dus iemand die in grote lijnen bij je aansluit, maar met kleine eigenaardigheden en tegenstellingen die het spannend maken. Een precies gelijkwaardig persoon als jezelf daten is namelijk ook niets.

3 | Ga alleen voor het complete sprookje

Het is een beetje onrealistisch om voor perfectie te streven in een relatie. De perfecte man / vrouw bestaat namelijk niet. Er zijn altijd bepaalde gedragskenmerken die je minder vindt, dus het complete sprookje zoals in de film is onrealistisch. Wanneer dit je streven is, bereid je dan maar voor op een lang en single leven.

4 | Plenty of fish in the sea

Dit klopt: er zijn veel single mannen en vrouwen op de markt, maar betekent dit dat je iemand vindt die net zo goed bij je past dan je huidige partner? Nee, niet perse. Reden? Er zijn zo ontzettend veel factoren die invloed hebben op verliefdheid. Het uiterlijk moet passen, en dan natuurlijk alle persoonlijke kenmerken die goed moeten aansluiten bij jouw wensen. Denk dan nog maar eens na: zijn er echt plenty of fish in the sea?

Terug naar overzicht