Online dating do's & don'ts op een rij

Online dating do's & don'ts

In het digitale tijdperk is online dating een upcoming industrie. Tegenwoordig is bijna iedereen in het bezit van een computer met internet aansluiting, en zelfs een smartphone met internet connectie. Het is dus veel gemakkelijker dan vroeger om contacten te leggen en te onderhouden. Online dating is dan ook iets waar veel mensen zich toe wenden wanneer ze op zoek zijn naar een relatie. Het eerste contact is een stuk gemakkelijker te leggen en je hoeft je niet meteen bloot te geven. Je hebt alles zelf in de hand. Stuur je vandaag een mail of morgen? Beantwoord je je whatsappje nu of straks? It's up to you.

Online dating do's

Maak werk van je profiel. Zorg voor een flatterende foto, maar niet onrealistisch. Zorg voor voldoende interessante informatie en spam niet je hele profiel vol met cliché's. Probeer jezelf te zijn en zoek ook naar zaken die jou anders maken dan anderen. Probeer het leuk en luchtig te brengen, maar niet té.

Ga voor een normaal pseudoniem op een datingsite. Namen als stoeipoes18, 2muchlove4u, lover69 en ihatemen zijn niet bepaald topnamen die je kansen op de online dating markt vergroten. Ga dus voor een fatsoenlijke naam, zonder dat je je hele gegevens weggeeft. Ook een tip: maak een apart e-mailadres aan voor je online dating. Mocht het niet werken, dan heeft diegene tenminste niet je echte e-mailadres.

Wees oprecht geïnteresseerd in je potentiële partner. Vraag niet constant 'heb je nog leuke plannen dit weekend', maar wees origineler. Er zijn vast en zeker meer zaken die je van je subject-of-interest wilt weten. Geen inspiratie? Het internet staat vol met leuke “eerste date vragen”. Anders kun je altijd nog de standaard zaken afgaan: films, muziek, sport, studie/werk etc.

Online dating don'ts

Een van de grootste fouten die je kunt maken tijdens het online daten is te veel informatie in één keer te geven. Je gaat niet meteen je levensverhaal op tafel gooien, dat doe je tijdens een reallife date ook niet. Doe het dan online ook niet. Wees spaarzaam met het uitgeven van informatie. Zorg ervoor dat je date nieuwsgierig wordt. Wees natuurlijk ook niet té vaag, want dat wordt ook niet gewaardeerd.

Heb je al een tijdje leuk contact met iemand op een datingsite? Te lang wachten met iemand uitvragen is ook een echte don't. Hij of zij heeft ook niet eeuwig de tijd. Zie je er heil in en zou je iemand beter willen leren kennen? Trek dan de stoute schoenen aan en vraag om af te spreken, bij voorkeur ergens op neutraal terrein.

Terug naar overzicht